Médiamánia
Tartalom
Menü
 
médiaTECHNIKA
 
médiaELMÉLET
 
FILMmánia
 
SzÖVEGmánia
 
 
médiaBóklászó
 
átjáró
 
Hallgass!!!

RÁDIÓ7

 
FOTÓbirodalmak
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
Nem a dicsőségünk múlik, csak a zidő
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
hogy el ne késs :)
 
intimzóna :-)
 
 
Édes élet

Édes élet

Peter's blog

 
Beszélgetősarok (interjúk)
Beszélgetősarok (interjúk) : Térségünk egyik legsikeresebb fiatal politikusa

Térségünk egyik legsikeresebb fiatal politikusa

Interjúmat nővérem férjével készítettem. Beszélgetés Szél Istvánnal, Székkutas polgármesterével.


Nem mindennapi, hogy az ember ilyen fiatalon hivatásának a polgármesterséget válassza. Honnan jött ez az ötlet? Mi volt a motiváció? Mi inspirálta?

Belső késztetést éreztem arra, hogy szolgáljak egy közösséget, mindezt 2010 tavaszán határoztam el. Fiatalként teli ötlettel és elképzeléssel próbáltam meg a lakóhelyemtől pár kilométerre lévő Székkutason a megmérettetést. Az önkormányzati választásokon az akkori és az az előtti 2 cikluson keresztül lévő polgármestert sikerült megelőznöm. A választási győzelmem megmutatta azt, hogy a település igenis igényli a fiatalosabb és lendületesebb településvezetőt.

Alig volt 25 éves, mikor megválasztották. Mivel sikerült meggyőzni a több mint 2300 lakossal rendelkező községet, hogy bizalmat szavazzanak egy olyan jelöltnek, aki nem a faluban él, és ilyen fiatal?

A válasz egyszerű. Semmi mást nem csináltam, mint 2010 nyarától kezdve bekopogtattam 500 háztartásba és meggyőztem az elképzeléseimről a helybélieket. Választási programomat az ott történt beszélgetések, jó tanácsok írták. A választást megnyerve pedig nem csinálok egyebet, mint megvalósítom mindazt, amit a négyszemközti beszélgetéseken kértek tőlem. Számomra a polgármesterség egy szolgálat, durván fogalmazva mondhatjuk azt, hogy a falu ügyvédje is lehetnék. Másodsorban a székkutasiak a múltban és a jelenben is összenőttek Vásárhellyel, s ebből adódóan ismerik a családomat is.

 

Miből áll egy polgármester munkája? Hogyan telik egy napja?

Az interjú készítésének időszakában az előző ciklus projektjeinek lezárása, és a következő európai uniós fejlesztési ciklusra való felkészülés tölti ki időm nagy részét. Most van a tervezési időszak, mellyel meghatározhatjuk a település lehetőségeit, és irányait. Azért fontos időszak ez, mert itt válik el, hogy a település leszakad, vagy egy új iránnyal és lehetőségekkel teli falucska lesz. Mindennap van egy olyan feladat, amelyet meg kell oldani, és a lehetőségekhez mérten igazságosan kell eljárni benne.

 

Sok helyen lehet olvasni, hogy Székkutasra irigykedve tekintenek a környező települések, hiszen az elmúlt 4 évben nagy változásokon ment át. Mintatelepülésként is emlegetik. Jogosan kapta ezt a jelzőt? Mit gondol?

Büszkén mondhatom, az előző ciklusban közel 5 milliárd forintnyi európai uniós, illetve állami pénz került elköltésre. Megújult a község arculata, közösségi élete. Belvízelvezető rendszer, sportcentrum, művelődési ház és főtér került felújítása. Most zajlik az ivóvízminőség javító program, a szennyvízberuházás, a 47-es főút felújítása. Kerékpárutak épülnek, a Kakasszéki Gyógyintézmény újul folyamatosan, és két vendégház is épült. Továbbá fontos megjegyeznem, hogy helyi vállalkozókkal összefogva épült pálinkafőzde, benzinkút és csokoládé manufaktúra is, valamint az országos hírű gyógynövény feldolgozó üzem is több fejlesztést hajtott végre. Ezzel nemcsak munkahelyeket teremtettünk, hanem az életminőségen is javítottunk. A következő időszak nagy terve az, hogy a község alapinfrastruktúrája (ivóvíz, szennyvíz, szemétszállítás, közvilágítás, közúthálózat) megújításra kerüljön. 2019-re a 9 éves polgármesteri ciklusomat lezárva szeretném, hogy 8 milliárd forint elköltésre kerüljön a településen.

 

Miről híres Székkutas?

Elsősorban Piroskájáról, másodsorban pusztájáról, ahol rengeteg gyógynövény található. Talán ebből adódik, hogy az ország legnagyobb gyógynövény feldolgozó üzeme is itt működik. Továbbá nagy reménységem van a székkutasi csokoládé hagyományainak megteremtésében is.

 

Már a második ciklusát kezdte meg polgármesterként, ami pozitív visszajelzés lehet az ön számára a lakosságtól. Hogyan értékeli ezt?

Elsősorban megtisztelő, hogy a székkutasiak befogadtak, másodsorban felemelő hogy a megelőlegezett bizalmat megadva megérdemeltem újból a polgármesteri kinevezésemet. A térségben talán egyedüliként, kihívó nélkül ért az a megtiszteltetés, hogy újra polgármestere legyek a településnek. Természetesen még nagyobb felelősséggel jár az újraválasztásom, mert a helyiek elfogadják és bíznak az elképzeléseimben, a munkámban. Mindez feladatokra ösztökél.

 

Az előző ciklusban elért eredmények közül mire a legbüszkébb?

Mindegyikre.

 

A jövőben milyen fejlesztéseket tervez a faluban?

Elsődleges célom, hogy minden székkutasi, aki akar, dolgozhasson, akár Székkutason, akár a szomszédos településeken. Szeretném elérni azt, hogyha máshova is szólítja kötelezettségük, haza mindenképpen Székkutasra érkezzenek. Ebből következik, hogy a rengeteg fejlesztés, amit megvalósítottunk, még nem elég, mert meg kell újítanunk az egészségházunkat, orvos-egészségügyi berendezéseket kell vásárolnunk, és el kell érni azt, hogy minél több szakorvos látogasson ki a faluba rendelésre. Nagy erőt fogunk fektetni a szűrőprogramokra, mely már az elmúlt időszakban is sikeres volt. Nagy álmom, hogy az úgy nevezett Vásárhely-Kutas puszta a világörökség részévé váljon, és ezt bemutatva egy kerékpáros és túraútvonal kerüljön kiépítésre.

 

A falu vezetésén kívül más területen is tevékenykedik?

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás elnökeként képviselem a Hódmezővásárhely, Mártély, Mindszent, és Székkutas ügyeit. Megyei képviselőként pedig a rám bízott települések fejlesztési elképzeléseit segítek megvalósítani. Büszkeséggel tölt el, hogy 2006 óta a térség országgyűlési képviselőjének is parlamenti munkatársa lehetek.

 

Van esetleg példaképe, mottója?

Példaképem az országépítő Széchenyi István gróf, mert véleményem szerint a polgári Magyarország felemelkedésében a legnagyobb szerepe volt. Fantasztikus hazafi, mecénás, politikus volt. A mottóm ettől függetlenül Salvador Dali mondása: Módszeresen kell zűrzavart kelteni – az felszabadítja az alkotóerőt. Minden, ami ellentmondásos, életet teremt.

 

Mi sikerének titka?

Kitartás, szívósság, és kevés alvás. A munkatársaim is alapkövei, akikre támaszkodhatok és nem utolsósorban egy biztonságos és megértő családi háttér.

 

 

 

Rózsa Renáta 12.a

 
 
Döntsd el!
Lezárt szavazások
 
Válassz!
Lezárt szavazások
 
 
Olvasási nehézség?
 
Írj helyesen!
 
számláló
Indulás: 2006-02-19
 
Linkgyűjtemény
 
 
Tartalom

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints