Médiamánia
Tartalom
Menü
 
médiaTECHNIKA
 
médiaELMÉLET
 
FILMmánia
 
SzÖVEGmánia
 
 
médiaBóklászó
 
átjáró
 
Hallgass!!!

RÁDIÓ7

 
FOTÓbirodalmak
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
Nem a dicsőségünk múlik, csak a zidő
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
hogy el ne késs :)
 
intimzóna :-)
 
 
Édes élet

Édes élet

Peter's blog

 
Beszélgetősarok (interjúk)
Beszélgetősarok (interjúk) : Barangolás a Kistópart utcában

Barangolás a Kistópart utcában

Interjúmat Vásárhely talán legismertebb metál banda, a Kistópart utca énekesével, Pigler Norberttel készítettem, aki elmesélte nekem a zenekar több éves történetét, kis betekintést nyújtott a próbák hangulatáról, valamint jövőbeli terveiről is beszélt.


Hogy alakult meg a zenekar?

2007-ben Zana Bence és Gémes Norbert hívó szavára született meg, Bence előző bandájából Csillik Szabolccsal és Sárosi Gáborral kiegészülve, valamint Loncsárevity György Erikkel. Én nem voltam akkor még tag, így csak mendemondákból ismerem a történetet, de legjobb tudomásom szerint tökös „tuskó” metál zene volt a cél, erre pedig inspiráló példának a régi Sepultura albumokat jelölték meg, de persze rajtuk kívül még sok banda hatással volt rájuk/ránk.

 

Milyen stílusú zenét játszotok, és ki milyen szerepet tölt be a bandán belül?

Az első tagok olyan zenét akartak játszani, ami letépi az emberek fejét J. Hamar el is kezdett kialakulni valami, főleg Ozzi (G.Norbi) ötletei alapján. A jelenlegi felállás több tagcsere után alakult ki, továbbra is Bence dobol és Pajesz (S.Gábor) az egyik gitárosunk, viszont basszusgitáron Székesi Pisti játszik és én zsonglőrködöm a mikrofonnal, Ozzi távozása óta pedig olykor a gitárral is.

 

Régebbi csoportkép a banda tagjaival (balról jobbra): Csillik Szabolcs, Zana Bence, Gémes Norbert, Sárosi Gábor és Pigler Norbert

Régebbi csoportkép a banda tagjaival (balról jobbra): Csillik Szabolcs, Zana Bence, Gémes Norbert, Sárosi Gábor és Pigler Norbert

Elég érdekes neve van, ez honnan jött?

A kezdeti időszak után, miután az akkori tagok letudtak pár próbát, és idejét érezték a névválasztásnak, összeültek egy kocsmában, és pár sör mellett összevetették az ötleteiket. Jöttek a sablonosabbnál sablonosabb ötletek, míg végül Szabi azt mondta, hogy ennyi erővel Kistópart utca is lehetne. Hogy miért? Mert ott lakik. Talán kellőképpen abszurdul hangzott, olyannyira hogy a többieknek megtetszett és megszavazták. Egy metál zenekarnak merész választás, mindenesetre, aki a nevünk mellett a zenénket is hallja, a kettő összeférhetetlensége és lehetetlensége folytán talán könnyebben megjegyez minket.

Hogyan kerültél te a képbe?

2008 őszén csatlakoztam egy zenekarhoz, ahol (szintén) Bence volt a dobos. 1-2 hónap után egyszer csak felhívott, és azt kérdezte, lenne –e kedvem a másik bandájában, a Kistópart utcában énekelni? Én meg, hogy miben? Ez valami alter zene? Mert akkor nem, nem hiszem. De ő bátorított, hogy nézzek el egy próbára, ne tévesszen meg a név, mert nem erről van szó. Ezután mosolyogva, de rábólintottam, hogy majd rájuk fülelek. Mi baj lehet belőle? Nem sok reményt fűztem a dologhoz, de elmentem és miután elkezdtek játszani, nyitva maradt a szám. Nem hogy egyszerűen tetszett, éreztem, hogy én ezt az együttest kerestem és egy ilyenben szeretnék zenélni.

Milyen az élet a zenekarral?

Manapság már mind a 4-en dolgozunk valamilyen formában, ezért elég elfoglaltak vagyunk, megesik, hogy nehéz a zenekari próbákat összehozni, de miután összehoztuk, ezek általában nagyszerű hangulatban telnek, és igyekszünk az éppen kitűzött céloknak is eleget tenni. Az örömteli zenélés, móka és kacagás mellett sok időt, pénzt és lelkesedést is kell a zenekar oltárán feláldozni valamint sok munkát, amit meg is kell szervezni. Mindenféle szervezés nálunk főként Bence érdeme, ő foglalkozik azzal, hogy haladjunk valamilyen irányba. Nem mintha minket ez nem érdekelne, de ő segít ezt nem elfelejteni, legjobban ő tartja össze és mondhatjuk, hogy ő vezeti a zenekart.

Visszatérve a hangulatra, és magára a zenére, azt hiszem, főként ezek miatt vagyunk már több mint 6 évesek, szeretjük és élvezzük azt, amit mi együtt csinálunk, a legtöbb viszontagság ellenére, amivel időnként szembe kell néznünk.

Milyen hangszereken játszol?

A zenekarban alapvetően az ének az én feladatom, bár vannak, akik nem nevezik ezt éneknek. Igaz, ami igaz, ez a műfaj más technikákat, valamint hangzást és hatást igényel egy énekes felől, mint amit megszokott egy, csak rádión és mainstream zenén nevelkedett egyén, de nem is titkoljuk, nem ők a célközönség.

Régebb óta gitározom, mint mióta énekes posztot látok el. Lassan egy éve volt, hogy kilépett az alapító gitárosunk. Mivel mindig két gitáros volt a felállásunk, így ez a tudásom hasznosnak bizonyult, és én eddig is szerettem volna jobban belefolyni a zeneírás munkálataiba. Tehát már bizonyos számokban gitározom is, az új számaink írásában pedig minden eddiginél aktívabban vehetek részt.

Mindenféle gitár nyúzásán kívül azért érdekel más is, amikor csak tehetem, kinézek pl. a Hangfoglalás nevű hangszerkiállításra, mert úgy általában érdekel mindenféle hangszer és hangtechnika, stúdiótechnika. Ha ki kéne emelnem még egy különálló hangszert, az legyen, mondjuk a zongora, foglalkozom vele időnként, de ezt nem igazán szoktam említeni, ezzel terveim vannak inkább, mint sem eredményeim.

 

A jövőben is folytatni szeretnéd a zenélést akár a zenekarban, akár máshol?

Persze. Az életem fontos része a „zenélés”, úgy érzem, nélküle egy másik ember lennék. De mondjuk inkább úgy, hogy szeretném elkezdeni a zenélést minden eddiginél komolyabban és nagyobb odaadással. Rengeteget kell még tanulnom, fejlődnöm, ha vagyok is most egy bizonyos szinten, még csak az alsó lépcsőket taposom.

Igaz Hérány Feri nagyra becsült tanárom azt mondta régen, a zenetanulás egy életen át tart, és még az is kevés. A zenét nem lehet „meg”tanulni, csak tanulni, tovább és tovább, mindig van hova fejlődni. Akkor hol vannak a felső lépcsők, vannak felső lépcsők?

Mivel nem vagyok a jelenlegi tudásommal elégedett, és úgy érzem, van mit mutatnom a világnak, tanulni és zenélni szeretnék tovább, amíg nem leszek egy önelégült idióta, vagy amíg „ki nem tanulom a szakmát”. Inkább ez utóbbit remélem J.

Minden koncert alkalmával gondoskodnak a fantasztikus hangulatról

A zenekar mostani felállása (balról jobbra)
 
Pigler Norbert – ének, Zana Bence – dob, Székesi István – basszusgitár, Sárosi Gábor – gitár

Köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Halász Viktória 11. c

 

 
 
Döntsd el!
Lezárt szavazások
 
Válassz!
Lezárt szavazások
 
 
Olvasási nehézség?
 
Írj helyesen!
 
számláló
Indulás: 2006-02-19
 
Linkgyűjtemény
 
 
Tartalom

Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték